Reinigen van SCBA, cilinders, helmen en laarzen voor de brandweer


Naast dat wij de Brandweer helpen kleding professioneel te reinigen hebben wij nu ook een complete totaaloplossing beschikbaar voor de brandweerkazernes en veiligheidsregio’s voor het reinigen van hun brandweerlaarzen, brandweerhelmen, cilinders, ademluchttoestellen etc.

 

Asbest een probleem?

Wanneer er een brand of ramp heeft plaatsgevonden zijn er nog genoeg werkzaamheden die afgerond moeten gaan worden. Zo moet de brandweerkleding worden gereinigd, maar ook de gelaatsmaskers, de ademcilinders en de helmen en brandweerlaarzen. Tijdrovend werk.

Aangezien er vaak schadelijke deeltjes vrijkomen tijdens brand is het van belang dat deze schadelijke deeltjes wel zo snel mogelijk verdwijnen.

Wij denken graag met u mee om te zorgen dat er een logische routing is binnen uw kazerne en/of veiligheidsregio zodat de kans op besmetting minimaal is. Zo zijn wij van mening dat uw vuile ruimte absoluut gescheiden moet zijn van de schone ruimte.

 

Tijd besparen op het reinigingsproces?

Tijd besparen na een brand of een oefening?

Wij als Laundry Experts zijn blij met onze leverancier Granuldisk, welke de Solo Rescue heeft ontwikkeld. Een wasmachine voor het reinigen van brandweerlaarzen, gelaatsmaskers, brandweerhelmen etc. Deze machine zorgt ervoor dat u tijd kunt besparen na een brand of een oefening.

Wat is het onderscheidend vermogen van deze Solo Rescue wasmachine voor het wassen binnen de brandweer? Uiteraard hebben we dat getest in samenwerking met enkele Nederlandse brandweerkazernes;

 

Voordelen Solo Rescue t.o.v. andere soortgelijke wasmachines:

  • Schoner-> Het mandje draait rond, en het water wordt er op hoge druk in gespoten, hierdoor vele malen schoner dan andere machines die o.a. SCBA reinigen
  • All-in machine-> Er kunnen laarzen, helmen, cilinders en gelaatsmaskers in gereinigd worden; een all-in oplossing dus voor het reinigen van SCBA etc.
  • Snel klaar-> Tijd besparen op het reinigingsproces, een absoluut pluspunt.
  • Geld besparen-> Wij kunnen ook een pomp leveren voor de chemie. Deze aangesloten worden op uw Solo Rescue wasmachine.
  • Topkwaliteit uit Zweden-> Zweden is al overtuigd van de voordelen van Solo Rescue, en de eerste Nederlandse brandweerkazernes ook.

Ook geïnteresseerd in deze wasmachine voor het reinigen van Brandweerkleding en accessoires?

Wij ontzorgen u graag met onze totaaloplossing. Mogelijk komt u in aanmerking voor een proefplaatsing van de Solo Rescue® neem hiervoor contact op met ons servicteam.

Brandweer Fryslan is al overtuigd van de voordelen van Solo Rescue na het zien van een demo bij de brandweer in Doetinchem.

 

 

Alliance
Unimac
SpeedQueen
Lavamac
Podab
Silc
Eazyclean
Thermopatch
Stahl