Professioneel microvezeldoeken wassen


Wanneer u zelf microvezeldoeken professioneel reinigt met professionele wasmachines verlengt u de levensduur van de doeken. Korte snelle wasprocessen, lage energie- en wasmiddelkosten maar vooral hygiëne en desinfectie zijn hierbij belangrijk. 

Waarom zelf uw microvezeldoeken wassen?
De vuile doeken blijven te lang liggen en dat kan een onaangename geur verspreiden. Omdat de schone doeken niet meteen worden gebruikt, moeten ze droog zijn. Dat is bijvorbeeld voor zorginstellingen gewenst, maar betekent in andere gevallen dat de doeken vlak voor gebruik moeten worden bevochtigd, wat tijd kost. Ingenaaide chips en de huur van matarialen brengen onnodig hoge kosten met zich mee. Een grote voorraad materialen is nodig. Door bulkwas beschadigen de microvezels en verliezen ze hun werking. Door een speciaal ingesteld wasprogramma en een automatisch dosseersysteem voorkomt u dit.

Meer invloed op uw werkmatariaal
Wie zelf wast, heeft meer invloed op het aantal schone doeken dat beschikbaar is en het moment waarop die beschikbaar moeten komen. Maar ook de kwaliteit van de gewassen doeken.

Microvezeldoeken en moppen wast u met een industriele wasmachine
Kies bij voorkeur een professionele wasmachine met één of twee programma’s (voor doeken en moppen), liefst met een doseerunit en op krachtstroom. Stem de capaciteit van de machine af op de hoeveelheid te wassen materiaal. Bedenk dat een machine beter te weinig beladen dan te vol beladen wordt.  Microvezeldoeken worden vaak in grote hoeveelheden gewassen. Microvezeldoeken zijn kostbaar. Een doseerunit beperkt doseerfouten.

 

Alliance
Unimac
SpeedQueen
Lavamac
Podab
Silc
Eazyclean
Thermopatch
Stahl