Our Energy Foundation


Wat doet Our Energy Foundation?

Our Energy Foundation helpt bestaande projecten in Afrika door duurzame voorzieningen voor water en elektriciteit mogelijk te maken.

Schoon water voorkomt ziektes en stroom zorgt voor veiligheid. Helaas is hier in veel Afrikaanse landen gebrek aan. Vrouwen moeten vaak kilometers lopen voor schoon water en het elektriciteitsnet is onbetrouwbaar. Our Energy Foundation helpt scholen, kinderhuizen en locaties voor kwetsbare groepen door te zorgen voor opslag van water en systemen voor zonne-energie.

Duurzame voorzieningen

Our Energy Foundation geeft geen geld, maar steunt projecten met voorzieningen voor water en zonne-energie. Daarbij gaan ze altijd voor een duurzame oplossing.

Kleinschalige projecten

Our Energy Foundation bezoekt altijd eerst een project om ter plekke de waarde en noodzaak in te schatten. Daarbij kijken ze ook naar de transparantie en stabiliteit van de projectorganisatie.

Lokale betrokkenheid

Bij voorkeur werken ze samen met lokale leveranciers voor de voorzieningen. Ook zorgen ze voor lokale begeleiding bij de uitvoering.

Jaarlijkse bezoeken

Ieder jaar keren ze terug naar hun projecten. Samen met de organisatie bespreken ze de voortgang. Zo blijven ze gemiddeld 3 tot 5 jaar betrokken bij een project.

 

 

Neem ook eens een kijkje op de website van Our Energy Foundation

Neem ook eens een kijkje op de facebook pagina van Our Energy Foundation

 

Waarom is Our Energy Foundation een partner van Laundry Expert?

Wij zijn dagelijks bezig met water en energie bij het inrichten van wasserijen in welke branche dan ook. We kijken altijd waar bespaard kan worden. Wat kan er hergebruikt worden? Kan bijvoorbeeld het water van de laatste spoeling hergebruikt worden? Als er niet (voldoende) elektriciteit is, hoe kunnen we dan zorgen dat toch de wasmachines draaien?

 

Zo ontstond er een klik tussen Our Energy Foundation & Laundry Expert. Our Energy Foundation is bezig met basisbehoeften welke wij altijd tot onze beschikking hebben. We besloten om eens te kijken wat we voor elkaar konden doen.

Laundry Expert steunt Our Energy Foundation door bij elke deal die doorgaat een bedrag te doneren aan Our Energy Foundation. Dit bedrag wordt door Our Energy Foundation gebruikt om diverse projecten te ondersteunen.

Bekijk hier de diverse projecten die ze ondersteund hebben!

Alliance
Unimac
SpeedQueen
Lavamac
Podab
Silc
Eazyclean
Thermopatch
Stahl