Stappenplan reinigen van uw brandweerkleding


Laundry Expert wil de brandweer helpen in het profesioneel reinigen van haar brandweerkleding. In onze orangepaper bieden wij een stappenplan voor de reiniging van brandweerkleding en geven wij antwoord op uw vragen en laten wij de voordelen zien die er voor u zijn.

Waarschijnlijk overweegt u het professioneel wassen van uw brandweerkleding. Lees in dat geval vooral door. In deze orangepaper krijg u een handig stappenplan die u helpen bij het maken van een goede keuze. Professioneel reinigen van uw brandweerkleding is niet zo eenvoudig. 

Wat kunt u gaan leren:

 • Hoe u professioneel omgaat met uw brandweerkleding
 • Hoe om te gaan met asbest
 • Hoe u zo efficient mogelijk uw brandweerkleding kunt drogen
 • Welke chemicaliën moet ik gebruiken?
 • Waar moet ik op letten bij het kiezen van een goede industriële apparatuur?
 • Praktische tips waar u direct mee aan de slag kan

Het is dus belangrijk dat een brandweerman of -vrouw na het reinigen volledig kan vertrouwen op de beschermende werking van het pak. Om die garantie te kunnen bieden heeft Laundry Expert het kleine professionele wasvoorschrift ontwikkeld, dat uit verschillende stappen bestaat:

 1. Benodigde materialen
 2. Inrichting wasruimte
 3. Voorbereiding
 4. Wassen
 5. Drogen

Het professioneel reinigen van uw brandweerkleding is niet eenvoudig, maar met de kennis uit deze orange paper wordt het kiezen wel wat makkelijker en beperkt u het risico op inschattingsfouten.

Alliance
Unimac
SpeedQueen
Lavamac
Podab
Silc
Eazyclean
Thermopatch
Stahl