Waarom zelf bedrijfskleding wassen


Veel bedrijven besteden het wassen van bedrijfskleding uit. Maar is dit wel een verstandige keuze? Het is gemakkelijk, ja. Maar er zijn besparingen te behalen wanneer bedrijven beslissen om dit zelf te gaan doen. Er kunnen jaarlijks besparingen tot wel 60% gerealiseerd worden.

Het zelf wassen van bedrijfskleding is op de lange termijn een uitstekende investering. Het uitbesteden van de reiniging geeft op de korte termijn wellicht de oplossing. Maar het is een kostbare. Het enige antwoordt waarmee u kwaliteit kunt garanderen op de lange termin is een in-house laundry.

Werkkleding hoeft niet geleased te worden - Het leasen van werkkleding voor uw personeel brengt onnodig hoge vaste lasten met zich mee. De aanschaf van eigen werkkleding brengt geen hoge vaste lasten mee, wel belastingvoordelen. Werkkleding is namelijk loon in natura. Vergoedingen voor (wassen van) werkkleding en verstrekkingen ervan zijn onbelast.

Kleinere voorraad in eigen beheer - Doordat de kleding (en het wassen daarvan) in eigen beheer is, bent u véél flexibeler. Minder voorraad betekent automatisch minder kosten.

Betere kwaliteit van de werkkleding - Wanneer u beschikt over professionele wasserijapparatuur en wasmiddelen zal uw kleding van betere kwaliteit zijn en blijven.

Geen administratieve handelingen - Door intern uw kleding te wassen hoeft u geen facturen te controleren en te verwerken die u normaliter ontvangt van een wasserij.

Minder slijtage - De slijtage bij uitbesteden komt door de bulk was en het gehele logistieke proces van een wasserij. Een in-house wasserij voorkomt dit. U verlengd de levensduur van uw werkkleding.

Zoekraken van werkkleding - Bij uitbesteden raakt werkkleding nogal eens zoek. Dit zorgt voor onnodige frustratie.

Frisse geur en weinig kreuk - Bij uitbesteden word vaak geklaagd over de geur van de werkkleding. Met een in-house laundry en speciale wasmiddelen bent u verzekerd van frisse geuren en weinig kreuk.

Bent u van plan om zelf uw bedrijfskleding te wassen? Bekijk hieronder in welke categorie u valt om snel achter de geadviseerde was- en droog combinatie te komen en welke gemiddelde arbeidstijd daarbij komt kijken.

 

 

Aantal medewerkerswasgoed per weekWas- droog combinatieAantal wasbeurtenTijd per week
10 60 kilo 10,5 kilo 8 2
20 120 kilo 13,5 kilo 12 3
30 180 kilo 18 kilo 14 3,5
40 260 kilo 24 kilo 15 4
50 320 kilo 28 kilo 16 4

Tussen de bedrijven door - U kunt eenvoudig een in-house wasserij opzetten zodat u zelf uw bedrijfskleding kunt gaan wassen zodat u van bovenstaande voordelen kunt genieten. Met automatische wasprogramma`s en dosering kan een schoonmaker dit eenvoudig zelf doen, tussen de bedrijven door.

Eenvoudig gebruik in-house laundry - Vul de wasmachine met vuile bedrijfskleding, druk op de startknop. De automatische wasprogramma`s en automatische zeepdosering doen de rest.

Relatief korte processtijd - Na gemiddeld 45 minuten is het wasproces ál klaar. U stopt vervolgens de bedrijfskleding in de wasdroger. De wasdroger is gemiddeld na 30 minuten klaar.

 

 

 

Alliance
Unimac
SpeedQueen
Lavamac
Podab
Silc
Eazyclean
Thermopatch
Stahl